Veelgestelde vragen...

Over Hoe Lang Werkloos

Is Hoe Lang Werkloos ook onder de Wwz nog van toegevoegde waarde?

Ja. De resultaten van de tool voorspellen de te verwachten werkloosheidsduur en daarmee de te verwachten inkomensschade van werknemer. Dit kan gebruikt worden in de onderhandelingen over de voorwaarden  van een beëindigingsovereenkomst. Ook kan de te verwachten werkloosheidsduur een rol spelen bij de berekening van de hoogte van de billijke vergoeding. Sommige rechters nemen de gevolgen van het ontslag namelijk mee in de vaststelling van de vergoeding. Het gerechtshof heeft al bepaald dat dit wel moet als de transitievergoeding de gevolgen van het ontslag niet dekt.

Wat is het verschil tussen de beperkte versie en de uitgebreide berekening?

De te verwachte werkloosheidsduur is afhankelijk van veel verschillende factoren. De beperkte versie maakt de berekening op basis van 8 factoren. In de uitgebreide versie wordt gerekend op basis van 23 factoren, waaronder ziekte, afkomst van de werknemer en het baanaanbod in de regio. De uitgebreide berekening is dus een stuk nauwkeuriger.

Hoe snel ontvang ik de uitgebreide berekening?

Wij sturen u de uitgebreide berekening uiteraard zo snel mogelijk en altijd binnen enkele werkdagen toe. Als u de uitgebreide berekening met spoed nodig hebt, dan kunt u dit in uw e-mail aangeven.

Ik weet niet goed welk antwoord ik moet kiezen, wat nu?

In de toelichting van Hoe Lang Werkloos staat een uitleg bij de gegevens die u moet invullen. U kunt de toelichting hier downloaden. Als u nog vragen hebt, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen.